Matematik

Samles leddene eller?

11. december 2018 af Loise3434 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg forstår ikke helt overgangen fra den ene udryk til den anden. Håber der en der vil forklare mig det. Jeg gætter at leddene samles, men er ikke sikker. 

Vedhæftet fil: led.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2018 af ringstedLC

\begin{align*} a\cdot b\cdot c-a\cdot b\cdot d &= a\cdot b\cdot (c-d) \end{align*}

Der sættes udenfor en parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2018 af AMelev

\frac{k_1}{k_2-k_1}\, (a)\, \textup{og}\, A_{01}\, (b) optræder i begge led ligesom i #1 og kan derfor sættes uden for parentes.
Hvis du ganger ind i parentesen på højre side af lighedstegnet, kan du se at det passer med højresiden ovenfor.


Skriv et svar til: Samles leddene eller?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.