Matematik

Matematik

14. december 2018 af kgsklo - Niveau: Universitet/Videregående
Hej alle - kan nogen hjælpe mig med spørgsmål 3. Har prøvet lidt frem og tilbage, dog uden held :(
Tak på forhånd!
Vedhæftet fil: IMG_4642.PNG

Svar #1
15. december 2018 af kgsklo

Op

Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2018 af JohnDoe1990

Du ved fra spørgsmål 2: 

t(\mu)=\Bar{f} \cdot m_2

Den øverste definition i din vedhæftet fil siger at: 

\mu=f \cdot m_2

(Se teksten lige efter beviset for lemma 11.1 i din bog.) 

For at vise biimplikationen skal du vise den i begge "retninger". Du kan altså først vise at: 

\Bar{f} \cdot m_2 = f \cdot m_2 \Rightarrow \Bar{f} = f

Ved at antage venstre-siden af pilen, og vise at dette medfører højre-siden. Bemærk at dette minder meget om problem 11.1 i din bog. Har du løsningen til dette problem fra øvelsestimen? Hvis du har, kan du så generalisere det til R^2? I så fald er du færdig. 

I den anden retning skal du analogt antage at 

\Bar{f} = f

og vise at

\Bar{f} \cdot m_2 = f \cdot m2

men denne antagelse medfører pr. spørgsmål 2 at 

t(\mu)=\Bar{f} \cdot m_2=f \cdot m_2=\mu

:-)


Svar #3
15. december 2018 af kgsklo

Det giver rigtig god mening, MEN... forstår altså ikke hvorfor den anden pil gælder ? :-)

Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.