Fysik

Forklar med en fysisk model...

17. december 2018 af HelloMahFriend (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har fået en opgave som lyder 

''Forklar med en fysisk model, hvorledes aktiviteten for en radioaktiv isotop ændres med tiden''

Men er lidt usikker på hvad en fysisk model er og hvordan den kan bruges i forhold til dette spørgsmål? Måske ved nogle andre det... Er det en form for udvidelse af henfaldsloven? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2018 af mathon

Henfaldsloven:                         
                         \small N(t)=N_0\cdot e^{-k\cdot t}         \textup{som er en aftagende funktion }\quad0<e^{-k}<1              

Aktiviteten A(t) defineres som antal henfald pr. tid:

                         \small A(t)=-\frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=-N_0\cdot (-k)\cdot e^{-k\cdot t}

                         \small A(t)=\left (k\cdot N_0 \right )\cdot e^{-k\cdot t}

                         \small A(t)= A_0 \cdot e^{-k\cdot t}


Svar #2
17. december 2018 af HelloMahFriend (Slettet)

Yea, men er det en fysisk model? Det er der problemet ligger for mig, er ikke helt sikker på hvad det er.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2018 af mathon

...det er en fysisk model, der angiver sammenhængen mellem tiden og aktiviteten.


Svar #4
17. december 2018 af HelloMahFriend (Slettet)

Det virker bare af meget lidt, kan ikke forestille at skrive 3 sider omkring det? (Det var krav fra lærer) er det evt. noget mere til det? Vidste ikke at en fysisk model til dette var bare at lave en funktion af tiden...


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2018 af Eksperimentalfysikeren

En fysisk model er den matematik, der beskriver det fysiske fænomen, man arbejder med.


Skriv et svar til: Forklar med en fysisk model...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.