Matematik

Hjælp til ligning .....

17. december 2018 af sansas - Niveau: A-niveau

Jeg har fgl. spørgsmål som jeg har vedhæftet sammen med noget af facit, da det er mest ligningen her, jeg ikke forstår. Jeg undrer mig over, hvor det er de får de 0,2 fra i ligningen? 

https://imgur.com/a/7FIx9L7


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2018 af AMelev

Er det 0.8 mg/L = Css - 0.8 Css ⇔ 0.8 mg/L = 0.2 Css?
?Hvis ja, er det simpelt: Css optræder i begge led i  Css - 0.8 Css og kan derfor sættes uden for parentes.
 Css - 0.8 Css = (1 - 0.8)Css = 0.2 Css


Svar #2
17. december 2018 af sansas

Det var nemlig det. Mange tak for hjælpen!

Men jeg tænker, at de 80% svarer til 0,8, så kunne de 0,2 svare til de resterende 20%, eller sådan kan man ikke sætte det op?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2018 af AMelev

Joh, men det er mere direkte bare at sætte uden for parentes.


Svar #4
17. december 2018 af sansas

Jeg har et andet spørgsmål, og håber, at du måske ved at kigge på det, kan hjælpe mig. Måske har jeg overset en detalje, men jeg forstår ikke, hvorfor de plotter tiden i timer fra 0-17 timer under den anden graf. Tid Ved ikke helt om det giver mening, men jeg har vedhæftet opgaven her, og et udklip af excel arket.

https://imgur.com/a/L8LEJ5Q

Tak på forhånd!


Skriv et svar til: Hjælp til ligning .....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.