Matematik

Bevis at funktion opfylder sætning

17. december 2018 af DavidBelah (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, ved ikke helt, hvordan jeg skal gribe følgende an:


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2018 af Tqooa

Hvilket? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2018 af StoreNord

#0    Prøv at starte helt forfra.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2018 af swpply (Slettet)

1)   Husk at den naturlige logaritmefunktion ln(x) har definitionsmængden ]0,\infty[.

2)   Husk at den naturlige logaritmefunktion ln(x) har værdimængden ]-\infty,\infty[.

3)   Husk at den naturlige logaritmefunktion ln(x) opfylder regnereglen \ln(ab) = \ln(a)+\ln(b), for a,b>0.

Dermed har du vist at ln(x) opfylder sætningen.

Det er klart at ln(x) ikke er den eneste funktion der opfylder ovenstående. En hvilken som helst logaritmefunktion \log_a(x) opfylder denne sætning, for a > 0.


Skriv et svar til: Bevis at funktion opfylder sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.