Kemi

HJÆLP! Beregning af forhold og pH

19. december 2018 af Dian123 - Niveau: B-niveau

hej! Jeg har vedhæftet et spørgsmål jeg meget godt kunne tænke mig at få hjælp til at udregne (pædagogisk) da jeg ikke lige er den skarpeste kniv i skuffen til kemi. Det er sådan set hele opgaven jeg skal have hjælp til men jeg vil ISÆR gerne have en forklaring på hvordan man bruger pH til at beregne OH? og hvad er det helt præcis jeg beregner, er det pKs eller er der en bestemt ligning jeg skal bruge? på forhånd tak!

Vedhæftet fil: Studieportalen2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2018 af mathon

         \small M=19\; \tfrac{g}{mol}

         \small c=\tfrac{n}{V}=\tfrac{\tfrac{m}{M}}{V}=\tfrac{\tfrac{10^{-3}\; g}{19\; \tfrac{g}{mol}}}{1\; L}=5.263\cdot 10^{-5}\; M

Forholdet mellem \small \left [F^- \right ]\textup{ og }\left [ OH^- \right ]
                                                           \small \frac{\left [ F^- \right ]}{\left [ OH^- \right ]}=\frac{5.26\cdot 10^{-5}\; M}{10^{-7}\; M}=526


Svar #3
21. december 2018 af Dian123

#2

Det er måske et lidt dumt spørgsmål men hvad står ''m'' for og hvorfor sætter du det over ligningen? jeg kan ikke helt se hvor vi får 10^-3 fra :/


Skriv et svar til: HJÆLP! Beregning af forhold og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.