Fysik

Den resulterende kraft skal findes, men jeg kender kun massen

01. januar 2019 af Minniei (Slettet) - Niveau: C-niveau

opg.:

En regnfuld dag bremser en bil, der vejer 1300 kg.

den resulterende kraft skal findes.

jeg ved at gnidningskoefficienten (µ) for bildæk mod vådt asfalt er 0,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2019 af JulieW99

Prøv at læse her

- - -

Vh Julie


Svar #2
01. januar 2019 af Minniei (Slettet)

Mange tak

Så bilen påvirkes af flg. kræfter: normalkraften, tyngdekraften, gnidningskraften, og den kraft som er modsat gnidningskraften, og for at beregne den resulterende kraft må jeg benyttes vektorregning.

Har jeg forstået opgaven rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. januar 2019 af mathon

                  

                 \small \small F_{brems}=F_{gnid}=\mu \cdot N=\mu \cdo\cdot m\cdot g


Svar #4
03. januar 2019 af Minniei (Slettet)

Det er altså kun gnidningskraften som skal beregnes og ikke tyngdekraften


Skriv et svar til: Den resulterende kraft skal findes, men jeg kender kun massen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.