Matematik

Hjælp til at finde ud af, hvad der er den indre og den ydre funktion for følgende sammensatte funktioner

06. januar 2019 af Mille9032 - Niveau: B-niveau

Jeg fik seks små opgaver, hvor jeg skal finde ud af hvad der er den indre og ydre funktion.

Er der nogle der har tid til at hjælpe?

Ps. opgaven er i vedhæfte fil

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2019 af StoreNord

I f(x) er det nemmest at sige, at nævneren er den indre funktion.
I g(x) er det nemmest at sige, at parentesen er den indre funktion.
I h(x) er det nemmest at sige, at radikanten er den indre funktion.
I i(x) er det nemmest at sige, at radikanten er den indre funktion. Men man kan også vælge at hele det 1. led er den indre funktion.
 


Svar #2
06. januar 2019 af Mille9032

Mange tak for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2019 af AMelev

Den indre funktion er den, der umiddelbart gør noget ved x, og resultatet af den bliver så behandlet af en ny (ydre) funktion.

f(x): x → 4 - 3x2 = y → 1/y = z

g(x): x → 8x + 7 = y → y4

h(x): x → x3 + x + 6 = y → √y  = z

i(x) er faktisk sammensat af 3 funktioner:
x → x - 8 = y → √y = z → 2z + 9 = w
x                 →                   2z + 9 = 2√y + 9 = 2√(x-8) + 9


Skriv et svar til: Hjælp til at finde ud af, hvad der er den indre og den ydre funktion for følgende sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.