Matematik

finde ligning til tangenten for en løsning til en differentiel regning.

07. januar 2019 af xamza1608 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder fast med denne opgave. Ved ikke hvordan jeg skal løse den uden et y koordinant. 

Håber nogen kan hjælpe. 

Vedhæftet fil: opgave.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2019 af janhaa

1*y' + y = 2*1

y' =-2

y = 2+2=4, der:

yT - 4 = -2(x-1)

y = -2x + 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2019 af 123434 (Slettet)

Følger lige med

Svar #3
07. januar 2019 af xamza1608 (Slettet)

1) 

1*y' + y = 2*1

y' =-2

hvorfor fjerne du y?

2)

Kan ikke forstå hvor du får: y = 2+2=4 fra

Håber du kan forklare dette


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. januar 2019 af oppenede

Funktionen f passer i ligningen:
x\cdot f'(x)+f(x)=2x

Indsæt x=1
f'(1)+f(1)=2

I x=1 er f's hældning -2, dvs f '(1) = -2
-2+f(1)=2\ \Rightarrow\ f(1)=4


Skriv et svar til: finde ligning til tangenten for en løsning til en differentiel regning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.