Matematik

matematik

16. januar 2019 af annika78 - Niveau: 9. klasse

hvad er 4/7+2/4 kan nogle hjælp mig med det


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2019 af OliverHviid

Start med at finde en fællesnævner. Herefter kan du lægge dem sammen.


Svar #2
16. januar 2019 af annika78

jeg har prøvet det, derfor spørg jeg om hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2019 af OliverHviid

For at danne en fællesnævner, så kan du gange nævnerne, dvs. 7*4=28. Din fællesnævner er altså 28, og du har hermed:

16/28+14/28=16+14/28=30/28=15/14.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2019 af janhaa

\frac{4*4}{4*7}+\frac{2*7}{4*7}=\frac{30}{28}=\frac{15}{14}


Svar #5
16. januar 2019 af annika78

2+3*√16-23 hvad giver det 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2019 af OliverHviid

Prøv først selv. Prøv at kigge på regnehierarkiet, hvis du har glemt det.


Svar #7
16. januar 2019 af annika78

hvor kan man se regnehierarkiet hen for kan ikke finde ud min formsamler


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. januar 2019 af OliverHviid

Man har fra "vigtigst" til "mindst vigtigst"

1. parenteser 

2. rødder og potenser 

3. division og multiplikation 

4. addition og subtraktion

Se om du ikke kan komme videre nu.


Svar #9
16. januar 2019 af annika78

jeg kan ikke komme vider


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. januar 2019 af OliverHviid

OK... prøv så at tage stykket ét trin ad gangen. Vi har til at starte med 2+3*√16-23 

Nu kan vi reducere det lidt, da kvadratroden af 16 er 4 og 2 i 3 er 8. Derfor har vi så:

2+3*4-8. Da man ganger før man trækker fra og lægger til, så ganger vi altså 3 med 4 først, og vi får:

2+12-8. Herfra ses det, at vi får resultatet 6.


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.