Matematik

hvad er ligningen til tangentplan til g(x,y)=xy^2-y i punktet (1,2)

18. januar 2019 af Line19010 - Niveau: Universitet/Videregående

vedlægges som fil


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2019 af mathon

            \small \small z(x,y)=g_x(1,2)\cdot \left ( x-1 \right )+g_y(1,2)\cdot \left ( y-2 \right )+g(1,2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2019 af mathon

                              \small g_x(x,y)=y^2                     \small \small g_x(1,2)=2^2=4 

                              \small g_y(x,y)=2xy-1           \small \small g_y(1,2)=2\cdot 1\cdot 2-1=3

                              \small g(1,2)=1\cdot 2^2-2=4-2=2


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2019 af mathon

            \small \small z=g_x(1,2)\cdot \left ( x-1 \right )+g_y(1,2)\cdot \left ( y-2 \right )+g(1,2)

            \small z=4\cdot \left ( x-1 \right )+3\cdot \left ( y-2 \right )+2

            \small z=4x-4+3y-6+2

            \small z=4x+3y-8


Skriv et svar til: hvad er ligningen til tangentplan til g(x,y)=xy^2-y i punktet (1,2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.