Matematik

omkreds af trekant ud fra hypotenuse, 1 vinkel og areal

20. januar 2019 af hjælpønskestak (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven lyder:

om trekant ABC, at arealet er 22.9 samt at vinkelB=32.3 og sideAB=10.6

b) bestem omkredsen af trekant ABC

jeg har sådan ingen ide om hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. januar 2019 af janhaa

area=22,9=0,5*10,6*(BC)*\sin(32,3^o)\\ \\ BC=8,1\\ \\ AC^2=10,6^2+8,1^2-2*10,6*8,1*\cos(32,3^o)\\ \\ AC=5,7\\ \\ Omkrets\approx 24,4


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2019 af ringstedLC

AB er ikke en hypotenuse, når der ikke er en ret vinkel.


Svar #3
21. januar 2019 af hjælpønskestak (Slettet)

janhaa - mange tak 

ringstedLC - det jo lige fedt når du ikke vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2019 af ringstedLC

#3: Bemærkningen er ment som en hjælp til dem (incl. mig selv), der kunne få den ide, at opgaven kunne løsses på en lettere måde, fordi trekanten var retvinklet.


Skriv et svar til: omkreds af trekant ud fra hypotenuse, 1 vinkel og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.