Matematik

Aflæse en normalvektor for hver af linjerne

21. januar 2019 af Andreas2018 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Aflæse en normalvektor for hver af linjerne med ligningerne:

2x-7y=5

y=2x-1

x=5

Hvordan gøres dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2019 af mathon

                        \small \begin{array}{llrclcl} 2x+(-7y=5)&\textup{normalvektor }&\overrightarrow{n}&=&\begin{pmatrix} 2\\-7 \end{pmatrix}\\\\ y=2x-1&\textup{normalvektor }&\overrightarrow{n}&=&\widehat{\begin{pmatrix} 1\\2 \end{pmatrix}}&=&\begin{pmatrix} -2\\1 \end{pmatrix}\\\\ x+0y=5&\textup{normalvektor }&\overrightarrow{n}&=&\begin{pmatrix} 1\\0 \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2019 af mathon

korrektion af fejltastning:

                        \small \begin{array}{llrclcl} 2x+(-7)y=5&\textup{normalvektor }&\overrightarrow{n}&=&\begin{pmatrix} 2\\-7 \end{pmatrix}\\\\ y=2x-1&\textup{normalvektor }&\overrightarrow{n}&=&\widehat{\begin{pmatrix} 1\\2 \end{pmatrix}}&=&\begin{pmatrix} -2\\1 \end{pmatrix}\\\\ x+0y=5&\textup{normalvektor }&\overrightarrow{n}&=&\begin{pmatrix} 1\\0 \end{pmatrix} \end{array}


Skriv et svar til: Aflæse en normalvektor for hver af linjerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.