Matematik

Potenser med rationel og reel eksponent

21. januar 2019 af Ziinn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har fået givet et regnestykke, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg løser den.

((\sqrt{2})^6)^2


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2019 af mathon

          \left (\left (2^{\frac{1}{2}} \right )^6 \right )^2=2^{\frac{1}{2}\cdot 6\cdot 2}=2^6

...man opløfter en potens til en ny potens ved at beholde roden og multiplicere eksponenterne.


Skriv et svar til: Potenser med rationel og reel eksponent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.