Matematik

Potens reducering hjælp

21. januar 2019 af jlj95 - Niveau: B-niveau

Er der en der kan hjælpe med hvordan jeg skal reducere den her brøk:

(83/43)

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2019 af mathon

          \small \frac{8^3}{4^3}=\frac{\left (2\cdot 4 \right )^3}{4^3}=\frac{2^3\cdot 4^3}{4^3}=2^3


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. januar 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{a^r}{b^r} &= \left ( \frac{a}{b} \right )^r \end{align*}


Svar #3
21. januar 2019 af jlj95

Hej Mathon, vil du uddybe det lidt? Jeg er ikke helt med på endnu hvorfor skal gøres sådan :)


Svar #4
21. januar 2019 af jlj95

Eller også ringstedLC


Svar #5
21. januar 2019 af jlj95

RingstedLC- jeg har godt fået potensreglerne, men hvordan er det jeg kommer videre til facit 23=8 der fra? Jeg syntes jeg kludrer lidt i det :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. januar 2019 af mathon

Et produkt opløftet til potens

              \small \small \small \small \left ( a\cdot b \right )^n=a^n\cdot b^n\quad\textup{eller }\#2\quad\textup{division af potenser med samme eksponent.}


Svar #7
21. januar 2019 af jlj95

Når nu er jeg med! Tak :)


Skriv et svar til: Potens reducering hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.