Matematik

En lineær funktion f har en graf som går igennem punkterne (-2,3) og (2,11) beregn funktions værdien i 10 dvs. udregn f(10)

21. januar 2019 af univeres (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan finder jeg løsningen for 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2019 af mathon

          \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=f(x)=ax+b\\ \hline -2&3&2&11&&& \end{array}


Svar #2
21. januar 2019 af univeres (Slettet)

forstår ikke helt, kan du forklar


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2019 af ringstedLC

Den er ellers grydeklar!

Sæt ind i formlen for a og beregn.

Sæt a ind i formlen for b og beregn.

Sæt a og ind i formlen for f(x) og din forskrift er klar.

Indsæt 10 på x's plads og beregn f(10).


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2019 af mathon

Den rette linje gennem de to faste punkter
har ligningen:
                             \small y=ax+b
hvoraf:
                             \small y_2=ax_2+b
                             \small y_1=ax_1+b           nederste ligning subtraheres fra øverste ligning

                             \small y_2-y_1=a\left (x_2-x_1 \right )
og
                             \small a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}
samt
                             \small \small \small y_1=a\cdot x_1+b\Leftrightarrow b=y_1-a\cdot x_1


Skriv et svar til: En lineær funktion f har en graf som går igennem punkterne (-2,3) og (2,11) beregn funktions værdien i 10 dvs. udregn f(10)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.