Matematik

Hjælp med - parentes opløftet i 2

23. januar 2019 af AlexanderQA (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej kan i hjælpe lidt her ? :) 

(4x+3)opløftet i 2-(x+7)opløftet i 2= (8x-7)opløftet i 2- (7x-3) opløftet i 2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

(4x+3)2 - (x+7)2 = (8x-7)2 - (7x-3)2

Husk at

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab

og

(a - b)2 = a2 + b2 - 2ab

Så vi får

16x2 + 9 + 24x - (x2 + 49 + 14x) = 64x2 + 49 -112x - (49x2 + 9 - 42x)  <=>

16x2 + 9 + 24x - x2 - 49 - 14x = 64x2 + 49 - 112x - 49x2 - 9 + 42x  <=>

15x2 + 10x - 40 = 15x2 - 70x + 40  <=>

80x = 80  <=>

x = 1


Svar #2
23. januar 2019 af AlexanderQA (Slettet)

ja det er rigtig . Tak skal du have for det 


Skriv et svar til: Hjælp med - parentes opløftet i 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.