Matematik

opgave med andengradsligning

24. januar 2019 af Mrtrex (Slettet) - Niveau: B-niveau

På en skole er der kontorpersonale, lærere og elever. Der er 3 i den førstnævnte gruppe og 432 i den sidstnævnte gruppe. Hvor mange lærere er der, hvis forholdet mellem antallet af lærere og antallet af kontoransatte er lig med forholdet mellem antallet af elever og antallet af lærere?

Opstil en ligning, og find svaret ved at løse ligningen.

Nu har jeg siddet i en halv time med den her opgave og forvirret mig selv mere og mere. nogen der har en løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

k: antal kontoransatte

l: antal lærere

e: antal elever

Udfra oplysningerne i teksten kan man opstille ligningen:

l/k = e/l

som vi løser for at finde l:

l/k = e/l  <=>

l2 = e*k  <=>

l = √(e*k)

Så er det oplyst at k=3 og e=432. Dette indsætter vi 

l = √(432*3) = 36


Skriv et svar til: opgave med andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.