Matematik

HJÆLP MATEMATIK

24. januar 2019 af anabeey (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med dette matematikspørgsmål?

I planen gives cirklen:

x^2 + y^2 - 6x - 2y = -1

og linjen

m: 4x + 3y

Er m tangent til c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2019 af mathon

cirkel:
               \small (x-3)^2+(y-1)^2=3^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2019 af mathon

               m: 4x + 3y       er ikke en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2019 af peter lind

Find radius og centrum for cirklen

find dernæst afstanden fra linjen til centrum for cirklen. Hvis den er radus er det en tangent ellers ikke


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2019 af mathon

               m: 4x + 3y     er ikke færdigskrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2019 af StoreNord

#0    Hvis du skriver  m rigtigt, altså  m: 4x + 3y =0, er m tangent til c.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2019 af mathon

...da
                 centrums afstand til linjen 
                 er:
                              \small \small dist(m,C(3,1))=\frac{\left | 4\cdot 3+3\cdot 1+0 \right |}{\sqrt{4^2+3^2}}=\frac{\left | 15 \right |}{5}=\frac{15}{5}=3=r


Skriv et svar til: HJÆLP MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.