Matematik

Hjælp til matematik

24. januar 2019 af Josefine55 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der en der kan hjælpe med denne opgave, den med at tolke f´(9). Jeg har beregnet det til at være 0,79, men ved ikke, hvordan det skal tolkes. 

Jeg har forstået det som om, at 9 timer efter midnat, så vil vanddybden variere med 0,79 m

Vedhæftet fil: Opgave 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2019 af peter lind

det er hastigheden som vanddybden ændres med til tiden 9


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2019 af StoreNord

Vandstanden øges med 0.79 m/time.Skærmbillede fra 2019-01-24 19-58-16.png


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2019 af mathon


Svar #4
24. januar 2019 af Josefine55 (Slettet)

Tusind tak, hvordan har du lavet den rette linje i Geogebra, hvilken funktion har du sat 0,79 ind i, hvis du forstår


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2019 af mathon

a)
                     \small \textup{middelvandstanden er: }1.55\; m

                


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2019 af mathon

b)

                     \small \small \textup{maksimal vandstand er: }\left ( 1.50\; m \right )+\left (1.55\; m \right )

                     \small \textup{minimal vandstand er: }\left ( -1.50\; m \right )+\left (1.55\; m \right )?


Svar #7
24. januar 2019 af Josefine55 (Slettet)

Tak, vil du forklare, hvordan du udregner middelvandstanden osv.?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. januar 2019 af StoreNord

#4    Den rette linje (tangenten) er lavet med kommandoen "Tangent(P,f)".
         Og P er lavet med "P=(9,f(9))".

         a  er  f'(9) = 0,79


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. januar 2019 af StoreNord

#7
Du kan beregne max og middel vandstand idet cosinus er lig med 1 henholdsvis -1.
Med Geogebra skriver du bare "Ekstremum(f)".

Middel er så gennemsnittet.


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. januar 2019 af ringstedLC

#4: Funktionens tangent i (x0,f(x0) fås med kommandoen: Tangent(fx0)


Svar #11
24. januar 2019 af Josefine55 (Slettet)

#9

Kender du en måde jeg kan løse det uden Geogebra?

Altså f.eks. ved at løse en ligning eller ved brug af programmet TI-Nspire


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. januar 2019 af StoreNord

#10     Tangent(f, 9) fejler i både Geogebra 5 og 6.
Men du snakker måske om TI-Nspire?

#11    Hvor f' er nul, er der ekstremum.


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. januar 2019 af ringstedLC

#12: Sorry, - Tangent(9, f) af Tangent( <x-værdi>, <Funktion> ) GeoGebra Classic 5.


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. januar 2019 af StoreNord

Tangent(9, f)        
Okay! Sådan kan man altså også skrive. Ja, man skal lære så længe man lever.


Svar #15
24. januar 2019 af Josefine55 (Slettet)

#12

Jeg får det til 6*n6, forstår ikke, hvad det der n6 er? 

Har jeg gjort det forkert

Vedhæftet fil:Nspire.png

Brugbart svar (0)

Svar #16
24. januar 2019 af StoreNord

Funktionen er jo periodisk, så der er uendelig mange ekstremer. n står for et heltal, ligesom p.

n eller p er en slags tæller som angiver et arbitrært ekstremum.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.