Matematik

Udregning af cykkelrytter

26. januar 2019 af Tobias3244 - Niveau: B-niveau

En cykelrytter, der vejer 76 kg (rytter + cykel), kører op til toppen af Alpe D’Huez. Ruten starter 725

m.o.h. (meter over havet), har en vejlængde på 14,4 km og slutter i 1850 m.o.h. Han skaber under

hele opstigningen en effekt på 190 W.

Hvor stor er ændringen i den mekaniske energi fra starten til opstigningen er slut, og hvor lang tid

tager opstigningen (se bort fra friktion og vindmodstand)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2019 af mathon

Ændring i potentiel energi:

                       \small \Delta E_{pot}=m\cdot g\cdot \Delta h

                       \small \Delta E_{mek}=\Delta E_{pot}=(76\; kg)\cdot \left (9.82\; \tfrac{N}{kg} \right )\cdot ((1850-725)\;m)=839610\; J

Effektligning:
                       \small E=P\cdot t

                       \small t=\frac{E}{P}=\frac{839610\; J}{190\; \tfrac{J}{s}}=4419\; s=\textup{1 time 13 min 39 sek}


Skriv et svar til: Udregning af cykkelrytter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.