Matematik

Nogle opgaver ifm Hilbert rummet C^2

28. januar 2019 af YesMe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kan nogle forklare hvordan jeg skal håndtere opgaven a) ?

Vedhæftet fil: p2s1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2019 af peter lind

a)  Først beregner du egenværdierne for H Det gør du ved at løse ligningen det(H-λE) = 0 hvor E er enhedsmatricen. Når du har gjort det løser du ligningen H*fi = λfi hvor fi'erne er enhedsvektorer

b) Jeg er ikke helt klar over formuleringen i opgaven. Det normale vil være at du skal beregne matixelementerne <fi|U(t)|fi>. Kan du ikke sende mig hvad der menes med udtrykket ?


Svar #3
28. januar 2019 af YesMe (Slettet)

#2     Egenværdier for H får jeg det til λ = ± 1. Egenvektorer finder jeg ved at løse lign. (H - λE)(a,b) = (0,0) mht. a og b. Men hvis λ = 1, så får jeg

-a + ib = 0 og

-ia - b = 0.

Jeg ved ikke lige hvordan man finder a og b her, for hvis a er bestemt, bliver b også bestemt, eller omvendt. Ser ud til, at b = -ia.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2019 af peter lind

For at tage den første

Hvis du sætter b=1 får du a=i så førstekoordinaten = 1+i

Så er du også nødt til at sætte b=1 a=i så også andenkoordinaten er i

Så skal du bare gange med en konstant så det bliver en enhedsvektor


Skriv et svar til: Nogle opgaver ifm Hilbert rummet C^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.