Matematik

Differentialregning - funktionstilvæksten for y

29. januar 2019 af Havannah123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med denne øvelse, jeg forstår ikke rigtigt hvad jeg skal. 

I må MEGET gerne komme med en detaljeret forklaring.. 

Øvelsen er vedhæftet. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2019 af mathon

              \small \frac{\Delta y}{h}=\frac{f(5+h)-f(5)}{h}=\frac{f(5+h)-16}{h}


Svar #3
29. januar 2019 af Havannah123 (Slettet)

#2

              \small \frac{\Delta y}{h}=\frac{f(5+h)-f(5)}{h}=\frac{f(5+h)-16}{h}

forstår stadig ikke hvordan jeg beregner \Delta y


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. januar 2019 af mathon

                                    \small \Delta y=f(5+h)-16
som for \small h=-2
giver:
                                    \small \small \Delta y=f(5+(-2))-16=f(3)-16\textup{\qquad} f(3)\textup{ afl\ae ses i \o verste tabel til 6}

                                    \small \Delta y=f(3)-16=6-16=-10


Svar #5
29. januar 2019 af Havannah123 (Slettet)

#4

                                    \small \Delta y=f(5+h)-16
som for \small h=-2
giver:
                                    \small \small \Delta y=f(5+(-2))-16=f(3)-16\textup{\qquad} f(3)\textup{ afl\ae ses i \o verste tabel til 6}

                                    \small \Delta y=f(3)-16=6-16=-10

Mange tak!!!! 


Skriv et svar til: Differentialregning - funktionstilvæksten for y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.