Idræt

VO2max formlen i Cooper test

29. januar 2019 af Mads256 - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har et spørgsmål angående denne formel: VO2max = (Distance covered in meter - 504.9) / 44.73

Bare lige om nogle ved hvad der det 44.73 betyder og i såfald om den har en enhed eller man bare har valgt at sætte den derind uden grund.

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

De 44,73 skal have en enhed som divideret op i m giver enheden for VO2max. Så det må være

m / (mL / (kg*minut)) =

m*kg*minut / mL

Men jeg tror ikke du skal tænke så meget over betydningen af tallene. Man har vel bare lavet noget regression på nogle personers VO2max og deres coopertestresultat og kommet frem til at der er en nogenlunde lineær sammenhæng:

y = ax + b

Så har man omformet ligningen

y = ax + b  <=>

y = a(x + b/a)  <=>

y = (x + b/a) / (1/a)

Formlen er altså bare en lidt anderledes måde at udtrykke en lineær sammenhæng på, og tallene kommer bare fra en regression af nogle måledata.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2019 af FusseBussen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2019 af Moderatoren


Skriv et svar til: VO2max formlen i Cooper test

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.