Debat

Hypnose mod eksamensangst

29. marts 2008 af Deseado
Hej,

Jeg har rigtig mange problemer med eksamensangst og har overvejet hypnose som en løsning.
Derfor ville det være rart at høre om der var nogen som havde erfaringer med denne behandling (eller evt. anden) - gode som dårlige erfaringer.

Jeg har tidligere taget nervøsitetsmildnende piller mod min angst, men jeg synes ikke rigtig det har den store effekt.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

Jeg har desværre ikke nogen erfaringer. Men jeg er alligevel nysgerrig. Hvorfor har du eksamensangst?

Svar #2
01. april 2008 af Deseado

Jeg ved det faktisk ikke. Det er når jeg skal stå og snakke foran nogen (hvor det har betydning) at jeg bliver nervøs. Min stemme ryster - JEG ryster og har i det hele taget bare problemer med at styre det.

Men hvorfor det er sådan, ved jeg ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2008 af nint (Slettet)

Jeg gik på et eksamensangstkursus på skolen og selvom jeg næppe troede det ikke ville hjælpe mig, så gjorde det simpelthen underværker. Mit råd er tilmelde dig sådan et kursus eller at få talt med en læge/psykolog/coach eller lign. og derved lære at ændre din tankegang.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Eller blot arbejde med sig selv psykisk. Det er ikke så svært. Det gælder bare om at finde ud af, hvorfor man har problemet. Når diagnosen er stillet, skal man bare bruge viljestyrken. På den måde skulle man gerne kunne bryde ud af problemet.

Har gjort det selv. (Dog ikke lige med eksamensangst, den har jeg nemlig aldrig lidt af.)

Svar #5
02. april 2008 af Deseado

#3 > Jeg skal til at tilmelde mig et kursus. Det er et kursus som henvender sig til eksamensangst, men som er "udarbejdet" af nogle skuespillere. Det håber jeg hjælper.

#4 > Problemet er så bare at jeg ikke ved hvorfor jeg har eksamensangst.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2009 af MalteLange (Slettet)

Jeg har skrevet en artikel om eksamensangst og lavet en lydbog om hvordan man slipper af med nervøsiteten og forbereder sig til eksamen:

http://www.mind-set.dk/index.php/blog/97-10-tips-til-en-bedre-eksamen

http://www.mind-set.dk/index.php/lydboger/40-slip-din-eksamensangst-og-bliv-studie-smart-

Håber det kan hjælpe nogen :-)

Mvh
Malte

www.Mind-Set.dk - Blog om personlig udvikling


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2009 af Mads Aggerholm Munch (Slettet)

Kære Alle jer som har eksamensangst !

Jeg er uddannet musiker fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har gennem tiden studeret præstationsangst i mange år. De fleste har prøvet at være nervøse til en eksamen eller i andre situationer.

For det første er det utroligt vigtigt at forstå hvor angsten kommer fra og vide hvad der sker når den kommer. Så som dine tanker, føelser omkring dig selv i forhold til andre.

Er det dig selv som lægger presset eller omgivelserne ? måske begge dele.

Følesestyper

På et tidspunkt oplever vi alle en stæk følelse som medfører positive eller negative følelser.En dag uden at have følelser vil være umuligt at forestille sig. Hver eneste dag føler vi mange følelser, fornøjelsen ved at tage på ferie, frygten for at flyve, eller sorgen ved tab af et familie medlem. Hvis vi prøvede at liste alle ordene i det danske sprog og beskrive følelser, så ville vi have hunderedevis af dem. En ting er sikkert, vi føler mange følelser hver eneste dag. Vi har som regl ingen problem med at identificere en følelse som vi har på et givnt tidspunkt. Vi tager dig på en interaktiv rejse igennem din krop for at du kan forstå dine følelser.

Frygt
Hvis du pludselig står ansigt til ansigt med en bølle, du tænker skal jeg løbe eller gå i panik, men din hjerne fortæller dig du skal stå stille og ikke løbe. Hvis angsten tager over, kan du løbe så hurtigt som du kan. Angst beskriver en følelsesmæssig reaktion til at behandle forestående fare, med en stærk lyst til at flygte fra situationen.Mennesker som oplever meget frygt, føler sig ofte en følelse af afmagt og de har svært ved at træffe et valg som kan fjerne frygten ved farer følelsen. Man sveder, går i panik nogle gange kan det endag medfører at man ønsker at slås. En fobi er extrem og vedvarende frygt for ting eller forskellige situationer som påvirker personens normale liv. Selvom man godt ved at frygten er irrationel, så vil personer med fobier altid forsøge at undgå selve kilden til frygten. Typiske former for fobier omfatter lukkede områder (klaustrofobi) frygt for insekter, slanger eller andre dyr og frygt for at rejse. Panik angreb kan være meget stærke og overskygge frygt. Nogle mennesker oplever angstanfald – perioder med hurtig overgange, intens frygt, og ubehag, forfulgt af fysiske symptomer som hjertebanken, ryste, åndenød, svimmelhed og kvalme. Fordi mennesker med disse extreme former for angst så kan man ikke forudsige hvornår et angreb vil forekomme, typisk frygter personen for flere angstanfald og kan begrænse deres aktivitet udenfor deres hjem.

Reptilhjernen se den ældste del af os (urmennesket) det er vores instinkter som tager over. Dvs. at Neocortex hjernen næsten bliver sat ud af drift.

Den limbiske del af hjernen er underbevidstheden som styre alle vores føelser, alle kemiske stoffer i os , og vores central nervesystem.

Vi hypnose kan man derfor få en bedre kontrol over vores reptilhjerne ganske enkelt.

Lider du af eksamens angst?

Hvis du er et af de mennesker, der lider af eksamensangst er det ikke usædvanligt, at have besvimelsestendenser, du oplever måske at du ikke kan tænke og tale klart, du ryster og føler dig forvirret og uduelig.Tiden før eksamen er domineret af frygt og ubehag, mentalt, følelsesmæssigt og fysisk. Det er ikke ualmindeligt at have eksamensangsten som en vedvarende følgesvend selv lang tid før selve eksamenen,. Nogle mennesker opleve stærke søvnforstyrrelser, plages af mareridt, der indeholder eksamensangst.

I selve eksamenssituationen kan eksamensangst betyde, at du har problemer med at formulere dig, man kan græde, hyperventilere, have black out- oplevelse, svede, virke særdeles usammenhængende og uklar og i værste fald være nødt til at forlade eksamenslokalet uden at gennemføre prøven.

Ingen behøver at lide af så stærk en eksamensangst. For en sådan eksamensangst kan jo betyde, at man undgår eksaminer eller dumper til eksaminer, og det kan på længere sigt betyde, at man ikke kan fuldføre uddannelse, hvilket jo i sidste instans kan betyde, at man ikke får den karriere og det job eller de jobs, man ønsker sig.

Med hypnose kommer man i en let trancetilstand, hvor underbevidstheden kontaktes, så man kan få stoppet det uhensigtsmæssige mønster om den misforståelse, at eksamen er farligt, og man får frigivet de ressourcer som styrke, overblik, indre ro, tro på sig selv og sine evner samt enhver anden ressource, som ønskes aktiveret.

Hypnose er både nænsomt og særdeles effektivt til at minimere og nogle gange helt neutralisere de overdrevne indre faresignaler, så velvære og indre overensstemmelse igen gør, at eksamen opleves som det, det er, nemlig en prøve, og ikke noget, som er værre end det.

Mvh. Mads Aggerholm Munch

Hypnotisør / terapeut www.shinhypnose.dk


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. juni 2011 af JesperOlesen (Slettet)

 Du skriver, at du ikke kender årsagen til din eksamensangst. Måske ville det være en god ide at søge professionel hjælp eller endda læse en nogle af de glimrende artikler, som findes på nettet. Du kan først bearbejde din eksamensangst, når du kender årsagen. Derfor er det et MUST at du sætter dig ind i de mekanismer, som kan medføre eksamensangst. Læs evt. artiklen www.sundhedslex.dk/eksamensangst.htm som beskriver nogle af disse mekanismer - ofte er der nogle mekanismer,som man ikke selv har tænkt over, der muligvis kan være årsagen til din eksamensangst. 

Det er mit råd til dig. Jeg synes nu også ,at de er farligt med al den fokus, der er kommet på eksamensangst i den forstand, at den i sig selv afføder problemet. Endnu flere bliver bange for eksamensangst, da kurser og alternativ behandlingsformer såsom hypnose konstruerer et nervøsitet, som hos mange ellers ikke ville være der.


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2012 af loroque (Slettet)

Jeg syntes klart, at du skal prøve hypnose. Jeg har selv prøvet hypnose, og det med meget gode resultater. Jeg havde ekstremt eksamensangst og præstationsangst i det hele taget. Mit selvværd var heller ikke for godt - ja, det hænger jo nok sammen.. 

Jeg fik to behandlinger og det var nok for mig. Hende jeg var inde hos, finder simpelthen frem til årsagerne til, at du har eksamensangst, lavt selvværd osv. Og så kan hun nærmest "fjerne" det! Ja, det virker i hvert fald! Hun er konan dygtig!!

Hende jeg var inde ved hedder Louise Bohnstedt Weihrauch og hendes hjemmeside er www.hypnoseterapi-vejle.dk

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. december 2012 af loroque (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. december 2012 af loroque (Slettet)

http://www.hypnoseterapi-vejle.dk sådan, så fandt jeg lie ud af vordan jeg linker til hende.


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. februar 2013 af Schmidt1991 (Slettet)

Hejsa!

Du skriver at du ikke selv kender årsagen til problemet - og selvfølgelig gør du ikke det ;) Jeg mener, hvis vi kendte årsagen til de problemer vi har, ville det jo være let som en leg at gøre noget ved dem, ikke sandt?

Det, som hypnose kan gøre for dig, og for mange andre, er at finde frem til roden af problemet, og arbejde med det der kommer ud af det. Det er fint nok at der findes hjemmesider, hvor man kan gå ind og se 100 forskellige årsager til, hvorfor man kan have eksamensangst, MEN, det er altså ikke sikkert at DIN årsag står derinde.

Ofte vil man finde ud af, at årsagen til problemet nok går langt tilbage, OG det behøver faktisk ikke engang at være noget, der har noget med problemet at gøre. Giver det mening? Altså fordi du har eksamensangst, opstod det ikke nødvendigvis i en situation, hvor du skulle tale foran andre.

Hypnose og hypnoterapi er et KANON værktøj til SÅ mange ting, dog bryder jeg mig ikke om at kalde det en "alternativ behandlingsform" - da der overhovedet ikke er noget alteranivt over den tilstand, den er faktisk helt normal for os alle.

Så - i mine øjne er det ikke "bare" at finde årsagen. Du kan sagtens risikere at du finder en god årsag på nettet, som sagtens kunne passe på dig, men efter et stykke tid vender eksamensangsten tilbage, da dit sind stadig har nogle problemer at slås med. Jeg vil klart råde dig til noget professionelt. Om det så er hos en coach, psykolog, eller hypnoterapeut. Jeg anbefaler blot hypnosen og hypnoterapien, da jeg både har mærket det på egen krop, og efterhånden hjulpet en del klienter, da jeg selv er uddannet hypnotisør.

 

Håber du kan bruge svaret til noget! :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. februar 2019 af tnygaard1

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #14
28. februar 2019 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. februar 2019 af tnygaard1

Jeg forstår ikke? Jeg arbejder ikke ved fredholm hypnose. #7 laver derimod åbenlys reklame


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. juni 2019 af Jayko

Slettet

Skriv et svar til: Hypnose mod eksamensangst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.