Matematik

Funktion med e / differentiere funktion

31. januar 2019 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Spørgsmålet omhandler to opgaver.

I den første opgave har jeg fået opgivet en tabel hvoraf jeg skal bestemme I0 samt k ud fra udtrykket I(x) = I0 * e-kx

Jeg vil gerne lave en regression på mit CAS værktøj, men hvilken funktion er det og hvordan gør jeg? Har ikke arbejdet med e før.

I den anden opgave har jeg fået opgivet en ligning der skal differentieres, men min lommeregner kan ikke finde ud af det, selvom jeg har specificeret for x:

4sin2(x)-sin(x)   ,  x∈[0 , 2π]

Samt skal jeg finde f´(0) og f´(2) og dette antager jeg min lommeregner heller ikke kan

Vedhæftet fil: opg 7.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2019 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2019 af mathon

Opgave 7
                           \small l(x)=100.087862\cdot 0.955031^x

                           \small e^{-k}=0.955031

                           \small e^k=\frac{1}{0.955031}=1.047086

                           \small k=\ln(1.047086)=0.0460115
dvs
                           \small l(x)=100.087862\cdot e^{-0.0460115 x}


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2019 af mathon

anden opgave
                           \small f(x)=4\sin^2(x)-\sin(x)

                           \small f{\, }'(x)=8\sin(x)\cdot \cos(x)-\cos(x)


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. februar 2019 af mathon

Generelt for eksponentielle funktioner:
                           
                                               \small f(x)=b\cdot a^x=b\cdot e^{kx}
\small \textup{n\aa r f(x) er voksende er:}
                                               \small a>1\quad \textup{og}\quad k>0

\small \textup{n\aa r f(x) er aftagende er:}
                                               \small 0<a<1\quad \textup{og}\quad k<0


Skriv et svar til: Funktion med e / differentiere funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.