Fysik

Kinetisk energi

04. februar 2019 af Bonderøven12 - Niveau: 10. klasse

Mathias Cykler til håndboldtræning, Han cykler med en fart på 23km/time

Under cykelturen er den kinetiske energi 2000J. Hvor meget vejer mathias´cykel, når han selv vejer 75 kg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2019 af mathon

       \small 23\; \tfrac{km}{h}=6.389\; \tfrac{m}{s}

        \small \small E_{kin}=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( m_{cykel} +(75\; kg)\right )\cdot\left ( 6.389\; \tfrac{m}{s} \right )^2=2000\; \tfrac{kg\cdot m^2}{s^2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2019 af mathon

hvoraf

                     \small \tfrac{1}{2}\cdot \left ( m_{cykel} +(75\; kg)\right )\cdot\left ( 6.389\; \tfrac{m}{s} \right )^2=2000\; \tfrac{kg\cdot m^2}{s^2}

                    \small \small m_{cykel} +(75\; kg)=\tfrac{4000\; \tfrac{kg\cdot m^2}{s^2}}{\left ( 6.389\; \tfrac{m}{s} \right )^2}

                    \small m_{cykel} =\tfrac{4000\; \tfrac{kg\cdot m^2}{s^2}}{\left ( 6.389\; \tfrac{m}{s} \right )^2}-(75\; kg)


Skriv et svar til: Kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.