Matematik

trekants areal - mellem en tangent og koordinatakserne

05. februar 2019 af SofieAmalieJensen - Niveau: B-niveau

En tangents skæringspunkt med y-aksen er (0;0,5) og skæringspunktet med x-aksen er (-1;0). Arealet af denne trekant i anden kvadrant skulle bestemmes. Den har jeg udregnet til følgende:

(0,5*1)/2=0,25

Herefter står der at man skal anvende facit til at beregne arealet af trekanten når tangenten tangerer i (16;f(16)). Det kan vel udregnes på samme metode som foroven, hvilket jeg får til 32, men jeg ved ikke hvordan jeg burde anvende facit til at beregne arealet?

Tak på forhånd:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2019 af PeterValberg

Jeg forestiller mig, at du skal udnytte, at man kan opstille forhold mellem
ensbeliggende sider i ligedannede (ensvinklede) trekanter.
|AC| = 1
|AE| = 17
dermed bliver skalafaktoren 17
|BC| = 0,5
hvilket betyder, at |DE| = 17·|BC| = 17·0,5 = 8,5

Nu kan du bestemme arealet af den store trekant :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #2
05. februar 2019 af SofieAmalieJensen

#1

Jeg forestiller mig, at du skal udnytte, at man kan opstille forhold mellem
ensbeliggende sider i ligedannede (ensvinklede) trekanter.
|AC| = 1
|AE| = 17
dermed bliver skalafaktoren 17
|BC| = 0,5
hvilket betyder, at |DE| = 17·|BC| = 17·0,5 = 8,5

Nu kan du bestemme arealet af den store trekant :-)

aah nu forstår jeg, tusind tak for hjælpen:D


Skriv et svar til: trekants areal - mellem en tangent og koordinatakserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.