Matematik

tangent ligning - differentialregning

06. februar 2019 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan finder jeg ligning for tangent i punkt -->

a. f(x)=sinx P(π,f(π))

b. 2e^x-3x P(0,f(0))


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2019 af mathon

a)
              \small f(x)=\sin(x)

              \small f{\, }'(x)=\cos(x)

              \small f{\, }'(\pi )=\cos(\pi )=-1

tangentligning i \small \left ( \pi ,\sin(\pi) \right )=\left ( \pi ,0 \right ):

              \small y=-1\cdot \left ( x-\pi \right )+0

              \small y=- x+\pi


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. februar 2019 af janhaa

a)

slope:

a = cos(pi) = -1

P = (pi, 0)

y - 0 = -1(x-pi)

y = -x + pi


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2019 af AMelev

Indsæt i tangentligningen, når du skal bestemme tangent.
Hvis du bruger CAS-værktøj, så husk, at x skal regnes i rad i a).


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2019 af mathon

b)

               \small f(x)=2e^x-3x

              \small f{\, }'(x)=2e^x-3

              \small f{\, }'(0)=\cos(\pi )=2\cdot e^0-3=2\cdot 1-3=-1

tangentligning i \small \left (0,f(0)) \right )=\left ( 0,2\cdot e^0-3\cdot 0 \right )=\left ( 0,2 \right ):

              \small y=-1\cdot \left ( x-0 \right )+2

              \small y=- x+2


Svar #5
06. februar 2019 af Sarah3310 (Slettet)

hvad gøre jeg hvis f(x))=2√x i P(4,f(4))

for når jeg skal differntierer er det så 1/x eller 1/2√x 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2019 af mathon

             \small f{\, }'(x)=2\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}=\frac{1}{\sqrt{x}}


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. februar 2019 af mathon

               \small \small f(x)=2\sqrt{x}         \small f(4)=2\cdot \sqrt{4}=2\cdot 2=4

               \small f{\, }'(x)=\tfrac{1}{\sqrt{x}}          \small f{\, }'(4)=\tfrac{1}{\sqrt{4}}=\tfrac{1}{2}

tangentligning i \small \left (4,4 \right )\textup{:}

              \small y=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( x-4\right )+4

              \small y=\tfrac{1}{2}x+2


Skriv et svar til: tangent ligning - differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.