Matematik

Ligning?

07. februar 2019 af Heyyou123456 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Håber der er hjælp at hente til denne opgave: 

9.A forventer at sælge billetter for 4.500 kr. De forventer også, at de vil sælge dobbelt så mange voksenbilletter som børnebilletter.

En voksenbillet koster 25 kr. og en børnebillet koster 10 kr. 

Hvor mange børnebilletter og hvor mange voksenbilletter sælger 9.A, hvis salget går, som de forventer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2019 af mathon

               \small \textup{antal b\o rnebilletter}\qquad\textup{antal voksenbilletter}

                                \small x                                   \small 2x

\small \textup{prisligning:}
                            \small x\cdot 10+2x\cdot 25=4500


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

y: Antal solgte voksenbilletter

x: Antal solgte børnebilletter.

Så har vi

y = 2x

og

25y + 10x = 4500

Prøv så at sætte 2x ind på y's plads i den anden ligning og find x. Derefter kan du finde y som 2x.


Skriv et svar til: Ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.