Matematik

Vektorer - hvordan finder jeg retningsvinklen?

07. februar 2019 af TGGYM - Niveau: B-niveau

Hej guys, jeg sidder lidt fast i en opgave med vektorer lige nu. Opgaven lyder på at jeg skal finde retningsvinklen, jeg vedhæfter et billede med opgaven som viser det bedre.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2019 af oppenede

Tegn vektoren i et koordinatsystem, og dan en retvinklet trekant ved at indtegne 2 ekstra sider som er parallelle med akserne. Længden af de ekstra sider bliver det samme som vektorens koordinater.

Vinklen θ følger af    tan(θ) = mod / hos


Svar #2
07. februar 2019 af TGGYM

Kan det ikke regnes ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2019 af oppenede

Jo men først skal du indse hvad der foregår


Svar #4
07. februar 2019 af TGGYM

Jeg har ikke helt indset hvad der foregår, jeg forstår det ikke


Svar #5
07. februar 2019 af TGGYM

Det er meget nemmere at få vist hvordan opgaven bliver løst i stedet for det der deroppe, ikke for at være flabet men, det er sådan jeg lærer det. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. februar 2019 af Guest123 (Slettet)

Længden af vektor b beregnes vha. phytagoras´ læresætning:


b = √(b_x^2 + b_x^2 ) = √(3^2 + 2^2 ) ≈ 3,60555127546


Retningsvinkel:


v = atan(b_y/b_x ), da b_x > 0)
v = atan(-2/3)
v = -33,690067526°


Skriv et svar til: Vektorer - hvordan finder jeg retningsvinklen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.