Matematik

Ligning for tangent

11. februar 2019 af Kennethjj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder fast i en matematikopgave, jeg forstod den ikke som den var skrevet i et andet opslag.

En parabel har ligningen y=1/2 x^2-4x+10 

Bestem ligning for tangent hvis røringspunktet har x koordinaten 2,

Hvordan gøres dette


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2019 af oppenede

Forskyd ligningen med -2 langs x-aksen:
   y = 1/2 (x + 2)2 - 4(x + 2) + 10

Gang ud og reducer:
   y = 1/2 x2 + 2x + 2 - 4x - 8 + 10
      = 1/2 x2 - 2x + 4

Fjern x2-leddet og forskyd tilbage:
   y = -2(x - 2) + 4 = 8 - 2x


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2019 af OliverHviid

Du kan også anvende tangentens ligning y=f'(x0)(x-x0)+f(x0), hvor x0=2


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.