Matematik

At tage "integralet på begge sider" uden dx term

11. februar 2019 af pure07 - Niveau: Universitet/Videregående

forstilt jer en function f(x) og en funktion g(x)

Har ud trykket 

\int f(x)

nogen mening? Altså, er det ren volapyk at skrive integral uden et dx (eller 'd' hvad som helst for den sags skyld) eller er det en matematisk størrelse. hvis f=g kan man så godt sige:

\int f(x)=\int g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2019 af peter lind

Det giver en mening, hvis der ikke er mulighed for at forveksle variable. Strengt taget skal man skrive dx efter.

Den sidste. Så skal man være klar over at det er på nær en konstant


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2019 af SuneChr

Skal vi i opgaven

\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=h(x)g(y)
skille de variable

\int \frac{1}{g(y)}\textup{d}y\, \, =\, \, \int h(x)\textup{d}x\, +c
vil det sikkert være klogt, at medtage henholdsvis dy og dx


Skriv et svar til: At tage "integralet på begge sider" uden dx term

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.