Matematik

hjælp til opgave

12. februar 2019 af Loise3434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er helt blank i forhold til hvordan opgaven skal løses. 

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: opgave 6.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2019 af janhaa

m:

(x, y) = (3, 4) + s*(-1, 1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2019 af mathon

\small l\textup{ har retningsvektor }\mathbf{r}=\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\1 \end{smallmatrix}\bigr)

\small m\textup{ vinkelret p\aa \ l har derfor normalvektor }\mathbf{n}=\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\1 \end{smallmatrix}\bigr)\small \small \textup{Opgaven er derfor: "Bestem en ligning for linjen" }m\textup{ med normalvektor }\mathbf{n}=\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\1 \end{smallmatrix}\bigr)\textup{ gennem punktet (3,4).}


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2019 af mathon

           m\textup{:}\quad\begin{pmatrix} 2\\1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-3\\y-4 \end{pmatrix}=0

           \small \small m\textup{:}\quad2x+y-10=0

           \small m\textup{:}\quad y=-2x+10


Skriv et svar til: hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.