Matematik

Matematik problemregning

13. februar 2019 af juliaaaaaa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har en matematik aflevering for som jeg er gået i stå med, og jeg håber i kan hjælpe mig med følgende opaver: 2.2, 2.3, og 2.4.

vedhæftet i filen - Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2019 af oppenede

2.2) Indtegn diagonalerne og bor i deres skæring.

2.3) b er hypotinuse i en retvinklet trekant med kateter 12-4 og 55-b. Find hypotinusen med pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2019 af Soeffi

#0


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2019 af AMelev

2.2 Diagonalerne i et rektangel skærer hinanden i deres midtpunkt.

2.3 Beregn BC og AB (for hhv. b = 15 og b = 25). Beregn de tilsvarende a-værdier vha. Pythagoras.


 

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

2.4

Der skal bruges 20 * 4 = 80 træstykker.

De kan så save stykkerne ud af brættet på denne måde:

På grund af ligedannethed mellem den store trekant og den lille sorte, har vi

12 / (40 + x) = 4 / x  <=>

x = 20

Så man kan få 2 træstykker ud at et stykke bræt på 15+40+20+15 = 90 cm. Da ét bræt har længden 450 cm, kan man altså få 2 * 450/90 = 10 træstykker ud af ét bræt.

De kan altså nøjes med at købe 80/10 = 8 brædder.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2019 af AMelev

?Sparetips til 9.A

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Svar #6
16. februar 2019 af juliaaaaaa (Slettet)

Tusind tak for hjælpen ;)


Svar #7
16. februar 2019 af juliaaaaaa (Slettet)

jeg har også sidste spørgsmål, som jeg ikke lige kunne forstå. Den lyder sådan her; 

40% af det beløb 9A sælger billetter for, skal klassen aflevere til skolen. Resten af pengene kan de beholde. 

Hvor mange penge kan de beholde, hvis de sælger biletter for x kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. februar 2019 af AMelev

De skal aflevere 40% af billetindtægterne og kan altså selv beholde 60%.
60% af x kr = 60%·x kr = 0.6x kr.


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2021 af Ruwayd

Hvor mange penge kan stamholdet beholde, hvis de sælger billetter for x kr.?   


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2021 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. oktober 2021 af AMelev

Eller #8 lige over dit spørgsmål.


Skriv et svar til: Matematik problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.