Matematik

Integralregning opgave hjælp :)

14. februar 2019 af soso1111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen

Jeg har set dette spørgesmål blive stillet. Men jeg har dog ikke fået et tilfredstillende svar. Jeg har let komplikationer med den sidste opgave, hvor vi skal finde stamfunktionen til y=3x+2. Jeg har fundet frem til røringspunkt for x med 0 er 2, derved har jeg brugt 2, som x; 6*2+(3/2)2^2+k=3*2+2. Når jeg så har løst denne har jeg så stamfunktionen?

Funktionen f er bestemt ved, at f(x) = 6-3x. Bestem den stamfunktion F til f, der har linjen med ligningen y = 4 som tangent.

angiv derefter den stamfunktion G til f, hvis graf har linjen med ligningen y = 3x + 2 som tangent..


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2019 af StoreNord

f(x) = 6-3x
F(x) = 6x - 3/2 x² + k            
hvis F(x) går gennem (2,0) er   F(2) = 6x - 3/2 2² + k = 0 <=> k = -12+6 = -6
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2019 af StoreNord

---


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2019 af mathon

Funktionen f er bestemt ved, at f(x) = 6-3x. Bestem den stamfunktion F til f, der har linjen med ligningen
y = 0x + 4 som tangent.

              \small F{\, }'(x)=f(x)=6-3x

                              \small f(x)=6-3x=0

                                            \small x=2\qquad\textup{r\o ringspunktet er (2,4)}

              \small F(x)=-\tfrac{3}{2}x^2+6x+k

              \small F(2)=-\tfrac{3}{2}\cdot 2^2+6\cdot 2+k=4

                            \small k=-2

              \small F(x)=-\tfrac{3}{2}x^2+6x-2


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2019 af mathon

Funktionen f er bestemt ved, at f(x) = 6-3x. Bestem den stamfunktion G til f, der har linjen med ligningen
y = 3x + 2 som tangent.

              \small \small G{\, }'(x)=f(x)=6-3x

                              \small f(x)=6-3x=3

                                            \small x=1\qquad\textup{r\o ringspunktet er (1\,; 3*1+2) = (1,5)}

              \small G(x)=-\tfrac{3}{2}x^2+6x+k

              \small G(1)=-\tfrac{3}{2}\cdot 1^2+6\cdot 1+k=5

                            \small k=\tfrac{1}{2}

              \small G(x)=-\tfrac{3}{2}x^2+6x+\tfrac{1}{2}


Skriv et svar til: Integralregning opgave hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.