Matematik

HJÆLP til løsning af ligning - uden hjælpemidler

19. februar 2019 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg har brug for hjælp til at løse vedhæftet ligning uden hjælpemidler. Håber nogle kan hjælpe

Vh. 

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2019 af OliverHviid

Gang ind i parenteserne, og isolér x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2019 af Guest123 (Slettet)

2·(1/2 x-3)+1=5x-2·(x+1)

x-6+1=5x-2x-2

x-5=3x-2

x-3x=5-2

-2x=3

x=-3/2

x=-1,5


Skriv et svar til: HJÆLP til løsning af ligning - uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.