Matematik

Hvad gør jeg forkert? (formler)

20. februar 2019 af KageSpiseren - Niveau: 9. klasse

Nogen der kan forklare hvad jeg gør forkert her?

Og forklare hvorfor den skal være sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2019 af ringstedLC

g(x) = 9.5 er forkert. Den skal forstås sådan, at uanset hvilken værdi af x, der indsættes, fås 9.5. Man siger, at funktionen er konstant. Grafen er en ret linje med y-værdien 9,5, der er parallel med x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2019 af mathon

                  \small g(x)=\tfrac{5}{9}x


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2019 af ringstedLC

#2. Nej, g(x) = 9.5. Det er grafen, der er forkert.


Svar #4
20. februar 2019 af KageSpiseren

så hvor skal den stå?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2019 af PeterValberg

Hvis y = g(x) = 9,5 så betyder det, at funktionsværdien for alle x er 9,5
grafen for g bliver således en vandret linje gennem 9,5 på y-aksen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #6
20. februar 2019 af KageSpiseren

fandt dsv ud af noget før. men tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2019 af mathon

den g(x)-graf du har indtegnet
har ligningen:
                                 \small y=\frac{5}{9}x\qquad\textup{men skal v\ae re }y=9.5
               


Skriv et svar til: Hvad gør jeg forkert? (formler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.