Matematik

Løsning af ligning af funktioner

22. februar 2019 af AC17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave som hedder:

Figuren(vedlagt) viser graferne for de to funktioner f og g.

Løs ligningen f(x) = g(x), husk at begrunde dit svar.

Jeg aner dog ikke hvor jeg skal starte, nogle der kan sætte mig i den rette retning?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2019 af Eksperimentalfysikeren

Hvis a er en løsning til ligningen, så har de to kurver et fælles punkt for x=a, fordi f(a)=g(a).


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2019 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #3
22. februar 2019 af AC17 (Slettet)

Så det er stort set at lave en funktion ud fra de steder graferne skærer hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2019 af Eksperimentalfysikeren

Nej, du skal afæse koordinaterne til skærigspunkterne.


Skriv et svar til: Løsning af ligning af funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.