Matematik

Det skå kast

22. februar 2019 af MajaXm - Niveau: B-niveau

hej, 

jeg har fået stillet en opgave hvor jeg skal udlede at V_x(t)=V_0*Cos(a)*t og at V_y(t)=V_0*sin(a)-g*t. 

Jeg har lige vist at V_0x=V_0*cos(a) og at V_0y=V_0*sin(a). 

forstår dog ikke hvordan man kommer frem til det andet? 

har det noget at gøre med at der i V_x er en jævn bevægelse frem af, og at der i V_y er konstan acceleration? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2019 af mathon

                \small \overrightarrow{v(t)}=\begin{pmatrix} v_{0x}\\ v_y(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} v_0\cdot \cos(\alpha )\\v_{0} \cdot \sin(\alpha )-g\cdot t \end{pmatrix}


Svar #2
22. februar 2019 af MajaXm

#1

                \small \overrightarrow{v(t)}=\begin{pmatrix} v_{0x}\\ v_y(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} v_0\cdot \cos(\alpha )\\v_{0} \cdot \sin(\alpha )-g\cdot t \end{pmatrix}

men hvorfor giver det V0*sin(a)-g*t? 

Jeg kan nemlig kun komme frem til at det bør give V0*sin(a)-1/2*g*t^2?


Svar #3
22. februar 2019 af MajaXm

altså hvordan forsvinder 1/2 og t^2? (se billede)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2019 af mathon

           \small \small v_y=\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} t}=v_{0}\cdot \sin(\alpha )-\tfrac{1}{2}\cdot g\cdot 2\cdot t=v_{0}\cdot \sin(\alpha )- g\cdot t


Svar #6
22. februar 2019 af MajaXm

#5

           \small \small v_y=\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} t}=v_{0}\cdot \sin(\alpha )-\tfrac{1}{2}\cdot g\cdot 2\cdot t=v_{0}\cdot \sin(\alpha )- g\cdot t

Hvorfor er det 2*t og ikke t^2? 

lyder formlen ikke sådan; S(t)=1/2*a*t^2+v_0 *t+s_0?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2019 af mathon

Du blander v og s sammen.


Skriv et svar til: Det skå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.