Matematik

Isolér h

24. februar 2019 af Sara6543 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er dette korrekt?

Isolér h i formlen:

((h)/(2))-10=m


((h)/(2))-10+10=m+10
((h)/(2))=m+10
((h)/(2))*2=m+10*2

h=2m+20


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2019 af oppenede

På højresiden i tredje linje ganger du kun 10 med 2, da multiplikation har højere prioritet end addition jf. regnearternes hierarki. Der skal i stedet stå:

((h)/(2))*2=(m+10)*2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2019 af AMelev

Væn dig til at tjekke med dit CAS-værktøj.
Så kan du nøjes med at spørge her, hvis du ikke kan finde en evt. fejl.


Svar #3
24. februar 2019 af Sara6543 (Slettet)

was..?

er (m+10)*2 ikke det samme som 2m+20, da man jo ganger ind i parentesen?

Mener du, der skal stå (m+20) på den anden side, når h isoleres?


Svar #4
24. februar 2019 af Sara6543 (Slettet)

nåå du mener blot jeg mangler parentesen for at vise, at jeg ganger ind i begge led, jeg forstår nu. 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2019 af ringstedLC

#3: I den linje, hvor der ganges med 2, mangler der en parentes.


Skriv et svar til: Isolér h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.