Matematik

Hvilken side skal den skjulte 2.gradsligning stå

24. februar 2019 af pern965a (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg spørger måske lidt dumt, men er det lige meget hvilken side man flytter den skjulte 2.gradsligning overpå?

Håber i vil hjælpe, og at mit spørgsmå giver mening:

x= 2x2 + 15
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2019 af peter lind

I princippet er det ligegyldig; men du vil få mindre fortegnsbøvl, hvis du flytter over til den side hvor højestegradsleddet er positivt. I det aktuelle tilfælde er det altså på venstre side,


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2019 af AMelev

Hvor ville du samle leddene, hvis der stod t2 = 2t + 15?
Hvis du starter med at substituere t = x2, er det jo det, du får.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2019 af SuneChr

Skjult 2.gradsligning
x4 - 2x2 - 15 = 0      ⇔    (x2)2 - 2x2 - 15 = 0
 


Svar #4
24. februar 2019 af pern965a (Slettet)

Tak for jeres hjølp

Skriv et svar til: Hvilken side skal den skjulte 2.gradsligning stå

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.