Matematik

Angivelse af centrum for en kugle

24. februar 2019 af fievangg (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej, jeg har en opgave der lyder på at finde henholdsvis radius og centrum for en cirkel givet ved: x^2 - 2x + y^2 + 4y + z^2 + 4z = 16
Jeg er nu i tvivl om hvordan centrum skal findes - min første indskydelse var at “regne baglæns” idet værdierne derved kan samles i parenteser og aflæses, men jeg kan ikke få noget til at passe med de 2x.

Nogen der kan sende mig i den rigtige retning?

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

x^2 - 2x + y^2 + 4y + z^2 + 4z = 16  <=>

x2 - 2x + 12 + y2 + 4y + 22 + z2 + 4z + 22 = 16 + 12 + 22 + 22  <=>

(x - 1)2 + (y + 2)2 + (z + 2)2 = 52

Så kan du aflæse centrum og radius.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2019 af AMelev

Du skal benytte samme procedure som ved bestemmelse af centrum og radius for cirklen - her har du bare 3 (... - ....)2.


Svar #3
24. februar 2019 af fievangg (Slettet)

Ok, så er jeg med! Tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Angivelse af centrum for en kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.