Matematik

f(x) omformuleret i en lineær funktion.

26. februar 2019 af KneeKreeKey - Niveau: C-niveau

Hvis vi kigger på formlen for en lineær funktion. Kan i så hjælpe mig med nogle definitioner på konstanterne og variablerne.

f(x)=ax+b

Er f i formlen "f(x)" så det samme som y aksen og "x" er x aksen i et koordinatsystem?
Eller er f (a*x) ? Jeg har nemlig set formlen skrevet som "y=ax+b".
Så f(x) er det samme som y?

a&b er konstanter og de andre er variable, x er den uafhængige variabel og y? er den afhængige?

Jeg ved at b er skæringspunktet i y aksen også kendt som konstantleddet?
og a er hældningskoefficienten, altså hvor meget den går op eller ned per enhed på y aksen? 

Håber i forstår mit lidt bizarre spørgsmål ifht "f(x) og y"
På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2019 af peter lind

Det er ikke helt de samme

f(x) er en funktion. Hvis man afbilder denne funktion gør man det ved at sætte f(x) op ad y aksen og x ud af x aksen. Den ligning der beskriver funktionen bliver så y = ax+b.  I praksis ser man dog ofte bort fra denne forskel


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2019 af ringstedLC

f er navnet på funktionen af x.

x og er værdier på x- og y-aksen.

I et x-y koordinatsystem har en graf for f(x) ligningen y = ax + b

"op eller ned per enhed på y aksen?". enhed på x-aksen.


Svar #3
27. februar 2019 af KneeKreeKey

Mange tak :)


Skriv et svar til: f(x) omformuleret i en lineær funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.