Fysik

Hjælp til beregning af lydhastigheden i luft ved hhv. 20 °C og -20 °C.

27. februar 2019 af MagnusSandin - Niveau: B-niveau

Afsnittet har en formel der lyder således

Lydhastigheden i luft afhænger af temperaturen i Kelvin, v = 331 m/s * √ T/ 273 K

Jeg går derfor ud fra at det lyder således: v = 331 m/s *  √ T/ 293 K  & v = 331 m/s *  √ T/ 253 K

Det der volder mig problemer er T, perioden.  


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2019 af mathon

                      \small T\quad\textup{er den absolutte temperatur.}

ved 20°C:
                       \small v=\left (331\; \tfrac{m}{s} \right )\cdot \sqrt{\frac{293\; K}{273\; K}}=343\; \tfrac{m}{s}

ved -20°C:
                       \small v=\left (331\; \tfrac{m}{s} \right )\cdot \sqrt{\frac{253\; K}{273\; K}}=317\; \tfrac{m}{s}

                              


Svar #2
27. februar 2019 af MagnusSandin

Okay! Tak. Det giver mening. 
Mathon, jeg vil gerne lige lave et shoutout til dig. Jeg læste Kemi i efteråret, og hver gang jeg havde brug for hjælp kunne jeg finde dig have givet svar på denne side.

Kæmpe cadeau til dig! Jeg vil gerne gi en øl hvis jeg nogensinde mødte dig


Skriv et svar til: Hjælp til beregning af lydhastigheden i luft ved hhv. 20 °C og -20 °C.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.