Matematik

Udregning af differentialkvotienten for funktionen f(x)=x^(-2,4)+2x-ln⁡(x)

28. februar 2019 af Nio0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp med en opgave som jeg simpelthen ikke kan forstå. Skal finde differentialkvotienten for f(x)=x-2,4+2x-ln(x) men ved slet ikke hvordan jeg skal gribe den an.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2019 af mathon

          \small f{\, }'(x)=-2.4x^{-3.4}+2-\tfrac{1}{x}\qquad x>0


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2019 af AMelev

Opdater lige din profil, 9. klasse harmonerer ikke med B-niveau.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2019 af ringstedLC

#0: Når du skal differentiere sådan en "smøre", så start med lige at danne dig et overblik over højresiden. Der er tre led. Brug at:

\begin{align*} f(x) &= g(x)+h(x)+i(x)\Downarrow \\ f'(x) &= g'(x)+h'(x)+i'(x) \\ f(x) &= x^{-2.4}+2x-\ln(x)\Downarrow\;,\;x\neq0 \\ f'(x) &= -2.4x^{-2.4-1}+2-\tfrac{1}{x} \\ f'(x) &= -2.4x^{-3.4}+2-\tfrac{1}{x} \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2019 af AMelev

#3 x > 0 pga ln(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2019 af ringstedLC

#4: UPS!


Skriv et svar til: Udregning af differentialkvotienten for funktionen f(x)=x^(-2,4)+2x-ln⁡(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.