Fysik

Hjælp til beregning af frekvens!

28. februar 2019 af CrazyMeXx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa håber der er nogle der kan hjælpe med denne opgave :-)

- eller bare komme med en formel der skal bruges, tak på forhånd!

En guitarstreng med længden 71 cm svinger med frekvensen 330 Hz.

Beregn frekvensen der udsendes, hvis guitarenstrengen trykkes ned ved 12. bånd og derved halveres.

Hvor stor bliver frekvensen, når strengens længde afkortes til 63 cm? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2019 af mathon

For grundtonen
gælder:
                           \small L=\frac{\lambda }{2}

                           \small \small \lambda =2\, L=2\cdot \left ( 0.71\; m \right )=1.42\; m

og
                           \small v=\lambda \cdot f\qquad \textup{b\o lgeformlen}         

                           \small v=\left ( 1.42\; m \right )\cdot \left ( 330\; s^{-1} \right )=468.6\; \tfrac{m}{s}

...
                           \small f=\frac{v}{\lambda _2}=\frac{468.6\; \tfrac{m}{s}}{0.71\; m}=660\; s^{-1}=660\;Hz          

...

                           \small f=\frac{468.6\; \tfrac{m}{s}}{1.26\; m}=572\; Hz               


Svar #2
28. februar 2019 af CrazyMeXx (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp til beregning af frekvens!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.