Matematik

Udfyldning af tabel? Hjælp tak.

01. marts 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Jeg skal udfylde en tabel hvor og V er omvendt proportionale. Ved ikke rigtig hvordan jeg gør.

: 2,4, blank

: blank, 17, 11


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2019 af oppenede

To variable a og b er omvendt proportionale hvis der gælder
   a = k / b
hvor k er et tal. Bemærk at man kan gange på begge sider med b/a og få
   b = k / a
Dvs. hvis a afhænger omvendt proportionalt af b, så gør b det også af a.

Om p og V gælder
  p = k / V
hvor k er et fast tal. Specifikt gælder at
  4 = k / 17


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2019 af PeterValberg

x og y er omvendt proportionale med proportionalitetskonstanten k, hvis:

y=\frac{k}{x}

benyt at p = 4 "hænger sammen med" V = 17 til at bestemme proportionalitetskonstanten.
Herefter skulle det være rimelig nemt at bestemme de manglende værdier

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
01. marts 2019 af Danmark2018

Hvordan skal jeg regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2019 af oppenede

#3
Om p og V gælder
  p = k / V
hvor k er et fast tal. Specifikt gælder at
  4 = k / 17

Deraf følger værdien af k.
I de søjler hvor du skal skrive et tal kender du tilmed enten p eller V. Dermed har  p = k / V  kun 1 ubekendt.


Svar #5
01. marts 2019 af Danmark2018

Jeg har fået et ret højt tal som 68. Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2019 af mathon

&5

    Ja
                   \small \begin{array}{|c|c|c|c|} p&2&4&\mathbf{{\color{Red} 6\tfrac{2}{11}}}\\ \hline V&\mathbf{{\color{Red} 34}}&17&11 \end{array}


Skriv et svar til: Udfyldning af tabel? Hjælp tak.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.