Matematik

Værdien af integralet

03. marts 2019 af mimi99 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave?

vi betragter funktionen f:R^2-->R givet ved f(x,y)=1/2x^4-x^2-y^2 (x,y) ∈ R^2

For ethvert t ∈ R+ betragter vi desuden mængden 

A_t=\left \{ (x,y)\in R^2 \mid 0\leq x\leq t \Lambda 0\leq y\leq x \right \}

bestem for ethvert t ∈ R+ værdien af integralet 

I_t=\int_{A_t}^{} f(x,y) d(x,y)

og løs ligningen I_t =0

Tak på forhånd!


Svar #1
03. marts 2019 af mimi99 (Slettet)

Har en ide om at man skal bestemme integralet og derefter sætte det lig 0 og løse t


Svar #2
03. marts 2019 af mimi99 (Slettet)

Der skal ikke stå et f i ovre integral det en fejl


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2019 af AMelev

Jeg går ud fra, der skulle stå \int_{A_t}^{ }f(x,y)d(x,y)

#1 Ja, det er jo det, der står.

Hvad er problemet?
Nu er det umådeligt længe siden, jeg har beskæftiget mig med planintegraler, men er det ikke bare at beregne

I_t:\int_{0}^{t}(\int_{0}^{x}f(x,y)dy)dx=\int_{0}^{t}(\int_{0}^{x}(\frac{1}{2}x^4-x^2-y^2)dy)dx ?


Skriv et svar til: Værdien af integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.