Fysik

Beregn bølgelængden

04. marts 2019 af kongen0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har denne opgave for, og jeg har ingen idé om, hvilket formel jeg skal bruge.

a) Eleverne målte afstanden fra gitteret til væggen til 2,2m. Desuden målte de, at afstanden fra 0. ordensplet til 2. ordensplet var 83,4 cm. Beregn bølgdelængden.

Jeg har tidligere regnet gitterkonstanten til 3333nm, hvis det skal bruges.

Håber en kan hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2019 af peter lind

Du skal bruge ligningen d*sin(θ2) = 2λ d er gitterkonstanten θ2 er afbøjningsvinklen og λ er bølgelængden.og

Afbøjninsvinklen finder du af den trekanten, der har kateterne afstanden fra gittert til 0'ordens pletten og afstanden fra 0'ordens pletten til 2'ordens pletten


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2019 af mathon

        \small \sin(\theta _2)=\frac{x_2}{\sqrt{L^2+{x_n}^2}}=\frac{0.834\; m}{\sqrt{(2.2\; m)^2+(0.834\; m)^2}}=0.354475

        \small \lambda =\frac{\left ( 3333\; nm \right )\cdot 0.354475}{2}


Skriv et svar til: Beregn bølgelængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.